Prahara Ottogi Cheese Ramen

Beberapa waktu lalu, dalam rangka mengisi kegabutan saya menanti skripsi yang nyangkut berkepanjangan di meja dosen pembimbing saya yang maha sibuk (curhat), saya memutuskan untuk menonton drama Korea yang baru saja tamat di SBS. 

Yaps, Doctors.

Iya, drama yang Park Shin Hye sama Kim Rae Won itu lho. 

Tapi yaudah lah ya, bukan itu yang mau saya bahas di sini. Jadi sebenernya yang mau saya bahas di sini adalah cemilan saya ketika lagi nonton Doctors itu. Hahaha.

Seiring dengan merebaknya virus Korea di negara kita tercinta ini, makin macem-macem aja yang jadi didemamin. Dulu boyband, terus drama, nah sekarang makanan. Yoi, seiring makin banyak stand makanan Korea di mall-mall, sekarang makanan Korea makin hits aja. Let me mention one, Samyang. Samyang yang super pedes itu. Samyang yang demi apa pun juga nggak bakal masuk perut saya lagi saking pedesnya.

Nah karena saya nggak lagi-lagi menyentuh Samyang, maka perhatian saya pun teralih pada Ottogi Cheese Ramen. Cheese Ramen, guys! Mendengar namanya aja udah bikin saya super berbunga-bunga dan berekspektasi tinggi, mengingat saya emang die hard fan-nya keju. 

Lalu dengan alasan tersebut saya pun memboyong pulang sebungkus Ottogi Cheese Ramen yang dibandrol harga Rp 14.000,00 dari salah satu mal di kota tempat saya tinggal, Yogyakarta. Harga yang bisa saya bilang cukup mahal untuk sebuah mie instan. Tentu saja dengan harga segitu saya pun makin berharap dong ya, at least, harus seenak Indom*e yang buat saya adalah the best Indonesian invention of all time dong ya. Hahaha.

Tampak depan

Well, dari situ udah keliatan aja porsinya besar, guys.  Iya memang mie-nya gede-gede banget. Menjanjikan rasa kenyang.

 Bumbu-bumbunya

Yak bumbunya so much promising. Cheese powder..... ampun deh bikin nggak sabar buat dimakan.

Lalu saya masak lah itu mie instan Korea, nggak lupa ditambah telor ceplok biar makin spesial gitu. 
Masaknya standar aja kaya masak mie instan biasa. Nggak ada yang spesial.

Kecuali baunya.

Iya, bau kejunya menguar di udara begitu nikmatnya.

Lalu, voila! Jadi deh. 

Siap makan

Waktu jadi, saya langsung nggak sabar untuk segera menayantap. Dan inilah review saya.
1. Mienya besar-besar.
2. Kuahnya kental.
3. RASANYA ENAK!!!!

Ini saking saya lebaynya, saya makannya pakai sendok teh biar nggak habis-habis ( I swear it really happened). Kejunya kerasa enak banget. Enaaak banget. Saya merasa worth it aja gitu ini mie instan harga selangit. Duh langsung pengen beli lagi.

.

.

Tapi, yang namanya kedamaian memang tidak ditakdirkan untuk bertahan lama. Selesai saya makan (dan selesai nonton Doctors) tentunya, saya pun baru sadar itu adalah produk impor yang perlu dipertanyakan hukum halal dan haramnya, mengingat nggak ada sertifikat halal MUI di kemasannya.

Saya pun mulai browsing.

Kalau kata beberapa blog yang saya kunjungi, atau kata situs yang menyediakan penjualan mie ini, dan website resminya di Indonesia yaitu http://www.ottogicheeseramen.com/, mie ini halal dan tidak mengandung babi sama sekali. 

Lalu saya menghela napas bahagia.

Tapi kedamaian lagi-lagi tidak bersama saya lama-lama, saya lalu menemukan website ini https://koreanfoodreview.wordpress.com/2016/03/22/ottogi-cheese-ramen-ramen-keju-halalnon-halal/ . Di dalamnya, si blogger menelaah satu persatu komposisi yang tertulis dalam huruf hangeul dan menemukan kata  “돼지고기” yang dibaca dwaejigogi yang berarti babi (sudah saya translate pakai google translate).

Oke. 

Kenyataan sungguh menyakitkan. 

Batal saya repurchased mie instan super enak itu.

Masuk sudah makanan haram ke dalam tubuh saya. Untung nggak sengaja :")





Nb: Saya masih skeptis dengan semua website itu. Website resmi mengatakan halal karena mereka pihak yang menjual. Tapi website makanan korea haram tersebut juga hanya menjelaskan tentang Ottogi Cheese Ramen, tidak ada produk lain di dalamnya. Apakah ia hanya membuat web itu demi persaingan bisnis? Karena sejauh ini saya tidak menemukan blog lain yang mengatakan haram. 

Nb lagi: Jika ada yang punya pendapat atau have something to say about this, tolong beri tahu saya. Comment or email are welcome :) Thank you.



5 Cool Things About Sabrina



My love for Harrison Ford brought me to one of his movies, Sabrina. Harrison Ford, the actor that rarely doing romantic comedy and he did it in 1995. Because it was so one of a kind, I try to find the movie. I cant stop wondering and so curious why Mr. Ford, the Indiana Jones and the Han Solo accepted the role.

I always thought that my love for Tom Hanks and Meg Ryan's You've Got A Mail wont be replaced as my number one favorite movie of all time, and I never expect any other film would be as good as the You've Got A Mail. So did Sabrina. Moreover the ratings were not so good either. Just because Harrison Ford so I came to watch.

And then, I stunned. The movie was so beautiful and dazzling. It has so many beautiful scenes that stuck in my head that I couldn't stop thinking. So memorable.

By the way while I'm still on my euphoria, gonna list fancy things about this move. Gonna spread the virus :)

1.

The Harrison Fords and Julia Ormond's Sabrina version is actually the remake from the original one that produced in 1954. Starred by the legendary Audrey Hepburn! The movie was huge on its era, but trust me the remake as good as the original. Has several parts that different from the original but still dashing.

2. Has its bollywood version too!!!




3. Has real good dialogue and inspired from John Milton's song (1634) and poem that quoted in the movie
Sabrina fair,
Listen where thou art sitting
Under the glassy, cool, translucent wave,
In twisted braids of lilies knitting
The loose train of thy amber-dropping hair;
Listen for dear honour's sake,
Goddess of the silver lake,
Listen and save.
anyway, the poem is about mermaid :")

4. My very favorite scene was when Linus Larabee met Sabrina at the solarium, replacing her brother David. He kissed her and then she slapped him.



5. And there is this scene that has me screaming my head off. It happens after their dinner at a Moroccan restaurant. As they walk, Linus asks Sabrina words to say in French. The last question he asks her to translate is, “How do I say ‘I’m looking at what I want'”? He locks his gaze with hers and Sabrina stops dead in her tracks, holding her breath. She quickly fumbles, “I don’t remember.”

AWWWWWW

Damn cool isn't it? So cool that makes a true-(hopeless)-romcom-queen like me screamed out loud and put this masterpiece as one of the TOP romcoms I've ever watched.

You, cheesy buddy, just go watch it! :) 

Manfaat bersih-bersih kamar




Yesterday, out of nowhere, I got the willingness to clean my room. I've done like BIG CLEANING, literally I didn't even miss any inches of the room. It started at 2 p.m and done at 10 p.m. Damn cool right? :3

But that was not the point I want to tell. The thing was that I always get touched of every single memories that I found in every corner of my room like

1. The old tickets when I see some movies and concerts (then I started to wonder whoever accompanied me and things we've done before and after the movies and concert.
2. The old KKN calendar (then I wonder about nights me and my housemates crossed every dates before we gone to bed).
3. The stupid "OMG Lee Min Ho ganteng" calculation me and my sister made when we watched Lee Min Ho's The Heir because we just couldn't stop ourselves from screaming the obvious fact that Lee Min Ho is so ganteng. 
4. The old childhood photos when my dad and mom still together (then I got emotional, who's not btw?)
5. The birthday greetings. (Yes I collect the greetings from my 16th birthday till now!)
6. Exams papers (They gone straight to the garbage, of course!)
7. High school notes I made for preparing the UNAS and SNMPTN (Its hard to threw that because its full color and beautiful)
8. Old diaries and journal from elementary school till 2014. (Yes, no longer writing things anymore because thesis and works and days of stuck with myself are not exciting).
9. My old writings from elementary school till high school and that's so cool. (I once wrote about rabbit land and it was so cute. The rabbit was an artist and she got to the dormitory. I cant believe the old me has such an imagination).
10. Events and organizations files.
11. Old newspapers that showed my name when I was accepted in the university and old magazines and newspaper that published my poems.  
12. The old poems I made on random papers and random times like when in class or waiting the buss or when in line on the bank. 

Still many things I found and they cut me in the heart every time I chose to threw them for the sake of cleaning. I always cherish every moments by saving every little things in my life to the future me and yesterday, I really felt it. 

I always wonder how it will feel when someday the future me found those things. How it feel to remember things that passed and all of the journey I've been through. The good news is when it finally hit me, I thank God because it was just in the right time. 

I really do need anything to cheer me up, nowadays, to lift my spirit up and those pieces of memories did a good work. I feel like I found the long lost me that I always love. That maybe anyone can leave me, even the closest one, and yes, I am allowed to be sad. But one thing, don't let any problems and sadness and losts to make my self losing my own self, my own identity, my own motivation.

Thank you, the past me, it was good to know that the one who can do this was my self. That every mindsets on my brain and every feelings in my heart was me, my-very-own-self ,that has the power to control. Its very great to know that I can stand on my own feet more than I know. 

And for the patience of reading this nonsense, I will give you the unfinished poems I found. 

I really forgot when I wrote this and who was the muse of the poem but I think it was really good. So I finished it just a while ago before deciding to post it (the last two line is the new ones)


Sajak Tak Bertuan

Kamu diam. Bibirmu rapat. Matamu tak menatap
Logikamu terdistorsi
Atau kamu malu mendeklamasi?

Kamu racun tanpa penawar. Dan aku tak kuasa melawan
Cinta tanpa syarat sebagai alasan
Atau egoku tak mampu ditekan?


So, the morale story is don't ever stop appreciating your self even in the low point of your life because if you're not, who will?

P.S: Do you have any idea for whom I wrote the poem was? 



Pict source: http://img04.deviantart.net/628f/i/2010/080/7/6/messy_room_by_scottyrobotty.jpg